torsdag 15. mars 2001

Jazz med nye pensler

Live Maria Roggen - merk dere navnet. Vi har fått en ny stjerne på vokalhimmelen. Det tar bare sekunder før hun har deg i sin hule hånd, med sin inderlige og vakre stemme. Hun har dybde og atmosfære i en musikkformidling som oser av sjarm.

Hun leker seg i musikken, leker med ord og klanger gjennom kjente standard jazzlåter som hun tolker på en helt spesiell måte, forførende i det ene øyeblikket, ertende og kraftfullt i det andre.
Roggens vokale innsats ligger faktisk ikke tilbake for noen de store jazz-vokalistene. Hun bør ha en stor fremtid, ikke bare i Norge, men også internasjonalt.
På plata finner du musikk av George Gershwin, Cole Porter, Kurt Weill, Tadd Dameron, Duke Ellington og Harold Arlen. Gruppa setter et særpreg på arrangementene og skiller seg godt ut fra tidligere innspilte versjoner. Samtidig kommer inspirasjonen fra den gamle tradisjonen som låtene står så godt i, og kvartettens klangbilde er åpent og akustisk. Denne krysningen, ispedd åpenlys spilleglede, gjør gruppas første album til en åpenbaring.
Og er du først i gang vil du også ha stor glede av Live Maria Roggens forrige plate «(tu'ba)» med Lars Andreas Haug som medmusikant.

COME SHINE: «Come Shine»
Curling Legs CLP CD 61 (2001)
Spilletid: 43.41
Distribusjon: Musikkoperatørene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar