onsdag 11. juli 2001

Et pirrende landskap

Supersilent er ute med sin femte produksjon. Gruppa som nekter å la seg kategorisere utforsker stadig nye klanglige landskap. «5» er kompromissløst, i den forstand at de vever sammen en unikt lydbilde - bruker nye og utfordrende settinger i deres musikkskapende.
Og resultatet er utrolig spennende.
Ett av de spesielle trekkene ved Supersilent er tittelløse lydmalerier, der gruppa opererer fritt mellom sjangere som ambient, jazz, elektronisk, rock, samtidsmusikk og techno. Selv spede forsøk på å sammenligne dem med blant annet Miles Davis, Stockhausen og Einstürzende Neubauten, faller på sin egen urimelighet. Lydbildet musikerne skaper er og blir unikt - og til de grader nyskapende.
«5» er satt sammen av liveopptak fra Oslo, London og Bologna. og produsent Helge Sten (Deathprod) gikk gjennom 30 timer med materiale før produksjonen var ferdig. På et uforutsigelig vis har han satt sammen en relativt rolig plate, som skaper en rekke assosiasjoner. Og det er nettopp her genistreken ligger. Musikken tiltaler, pirrer og skaper egne bilder hos lytteren.
Supersilent består av Helge Sten, elektronikk - Arve Henriksen, trompet og elektronikk Ståle Storløkken, synthesizer og Jarle Vespestad, trommer.


SUPERSILENT: «5»
Rune Grammofon RCD 2018 (2001)
Spilletid: 70.56
Distribusjon: Musikkoperatørene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar