torsdag 29. november 2001

Kos for sjela

Det er bare å ta på seg raggsokkene, krype under pleddet å la sjela få vakker øremat.
Maken til album som de fire ekselente musikerne Ove Bjørken, Finn Sletten, Bjørn Kjellemyr og Jan Gunnar Hoff har skapt skal man virkelig lete lenge etter. Dette er beint ut vakkert, lekent, fasinerende, og utrolig dyktig gjort. Og instrumenteringen er genial i sin enkelhet.

Klangrekker og melodilinjer farer gjennom luften som stille vinterkvelder og skaper akkurat den stemningen som norsk musikktradisjon oftere og oftere er i stand til å gi oss lyttere.
Tittelen Pictures ble valgt da musikken er nokså billedlig både i utrykk og i inspirasjonsmessig motivasjon. Denne produksjonen er en manifestasjon og en oppsummering av et snart 20 år gammelt vennskap og musikalsk samarbeid.
«Pictures» er et resultat av et samarbeid mellom Ove Bjørken og Jan Gunnar Hoff som startet så sent tilbake som i 1982. Den gang het gruppa «Sound trip» og det første samarbeidet resulterte i folkemusikkplata «Landstryker» som ble nominert til spelemannprisen. «Pictures» er det andre prosjektet som nå er realisert og gruppa Equilibrium, som betyr likevekt-balanse-indre ro, presenterer selvkomponert stoff. Musikken kan karakteriseres som en blanding av World music, New Age og Jazz i en moderne innpakning.


EQUILIBRIUM: «Pictures»
Sonor Records, SONCD 2009 (2001)
Spilletid: 44:40
Distribusjon: Musikkoperatørene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar