onsdag 6. februar 2002

Samtidsjazz med «lokal» musiker

Trompeteren Eckhard Bauer og hans tre medmusikere Fredrik Øie Jensen på baritonsax, David Trubenbach på trommer og Roger Arntzen på bass har så absolutt lagt grunnlaget for en fremtidig og spennende kvartett. Med 10 egenkomponerte og nyskapende låter har de utviklet et spennende musikkbilde med utgangspunktet i musikernes felles fascinasjon av «west coast jazz».

Målet for bandet er å kvitte seg med begreper som 50-talls jazz, trad. jazz, bebop, free jazz eller liknende, noe de langt på vei har klart med denne plata.
Musikken viser til fulle hvor nydelig den musikalske kommunikasjonen mellom muiskerne er. Musikken peker inn i fremtiden, men har tatt med seg det grunnleggende, nemlig flotte og avanserte improvisasjoner og det perfekte samspill musikerne i mellom.
Spesielt artig er det å høre vår «lokale» saksofonist Fredrik Øie Jensen traktere sitt instrument. Fredrik har i mange år vært leder for Askim Storband og det er en fornøyelse å høre hans utrolig spenstige spill på et såvidt vanskelig instrument som baritonsaksofon. Det er så man enkelte ganger klyper seg i armen, og lurer på om han har plukket fram sopran-saksofonen.
For alle jazzfrelste er denne plata så absolutt å anbefale!


ECKHARD BAUER: «Movements»
Hot Club Records HCRCD 2012/Musikkoperatørene 
Spilletid: 59:44

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar