torsdag 23. mai 2002

Enkelt og tiltalende

Hmm.... tenker man når cd'en begynner å snurre - grooven sitter visst som den skal, man merker små eksotisk vibrasjoner under huden, før følelsen av ren pur musikalsk glede når øregangene.

Dette er det andre albumet fra en av de mest fascinerende smeltediglene i norsk jazz på mange år: Nymark Collective. Prosjektet «Contemporary Tradition» startet som et bestillingsverk til Oslo Jazzfestival 2001. Denne CD'en presenterer hovedstammen av bestillingskonserten, innspilt i Rainbow Studio med både studiofinesse og spontan live-feeling. Kåre Nymark jr.'s og Tord Gustavsens originalkomposisjoner, slik de utvikler seg i det tette samspillet mellom kvartettens profilerte enkeltmusikere, er til de grader fengende. Og denne kreative musikk-fusjonen lykkes i å skape sin egen identitet.
Man hører den tidlige New Orleans-jazzen, dens afro-karibiske forfedre, innslag av funky bop- og gospel, og de introspektive stemninger som gjerne forbindes med nordisk improvisasjonsmusikk.
Dette svinger - for å si det enkelt!
Gruppa består av Kåre Nymark jr. på trompet, Tord Gustavsen på piano, Mats Eilertsen på bass og Kenneth Ekornes på trommer.


NYMARK COLLECTIVE: «Contemporary Tradition»
Musikkoperatørene/Sonor Records SONCD 8003 (2002)
Spilletid: 69:27

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar