tirsdag 7. mai 2002

Spennende debut

Nok en ung gjeng med jazzmusikere dukker opp på den norske jazzhimmelen. Og det er imponerende og solid det Mandala presenterer. Ved siden av at vi hører et utrolig samspilt orkester, er det bemerkelsesverdig å registrere at de kun spiller eget materiale.

Mandala ble startet i Trondheim i 1998 og har siden turnert i Norge, Danmark og Finland på jazzklubber og festivaler. Musikerne møttes i det kreative miljøet rundt Jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim, og jobber nå med å presenterer Mandala fra hver sin kant av Norden, rett og slett fordi musikerne er bosatt i Norge, Danmark og Finland. Mandala spiller moderne improvisert musikk komponert av den feminine delen av bandet. Kaisa üKulmalaþ (piano) og Sissel Vera Pettersen (saksofoner) utfyller hverandres komposisjoner gjennom forskjellige innfallsvinkler, der det nordiske tonespråket er sentralt.
Repertoaret spenner fra både melodiske, sarte melodier via rå rytmiske temaer til üfri-imporvisasjonerþ, alt i vel gjennomtenkte former. Og det hele er smekkert, vitalt og lekent.
Kvartetten består ellers av Ole Marius Sandberg (bass) og Magnus Forsberg (trommer).


MANDALA: «Mandala»
Musikkoperatørene/Acoustic Records ACR9813 (2002)
Spilletid: 68:56

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar