tirsdag 2. juli 2002

Folk-World-Jazz-Techno

Det er en stor grad av detaljrikdom i Karl Seglems siste plate «Nye Nord». Utnyttelsen av moderne teknologi opp mot tradisjonelle akustiske instrumenter og vokale innslag gir et spennende inntrykk.

Kompositorisk sett har «Nye Nord» mangfold. Her er et vidt spekter med tradisjonsmusikk og nye komposisjoner som tross alt har sin grunnpilar i jazz, mens noen stykker har klare referanser til samtidsmusikk.
Seglem er en av foregangsmusikerne i landet. Han prøver så godt han kan å utslette grensene mellom de forskjellige musikkstiler, og han gjør det med et godt blikk, der ørsmå nyanser i komposisjonene settes opp mot hverandre og skaper musikk som stilmessig er nytt og spennende.
Men ting butter litt. Musikken flyter ikke alltid like godt og Odd Nordstoga overbeviser slett ikke på denne plata. Det blir litt stivbeint og oppkonstruert her og der.
Av andre bidragsytere på plata kan nevnes; Unni Løvlid -vokal, Berit Opheim -vokal, Christian Wallumrød -piano og synthesizer, Morten Sæle -gitarer, Bjørn Kjellemyr kontrabass, -Terje Isungset trommer og Fredrik Wallumrød -trommer.

KARL SEGLEM: «Nye Nord»
NOR-CD 2002 (2002)
Spilletid: 54:59

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar