onsdag 18. september 2002

Lett og lekent

Alderens musikalske pondus treffer lytteren med fyldig tyngde når ett av landets ledende trad-jazz bands siste plate snurrer i spilleren. De seks herrer i Stokstad/Jensen oser av spilleglede på en plate som inneholder mye av det entusiaster kan ønske seg. Riktignok kunne man lagt en del arbeid i utforming av cd-boka, men alt i alt er det musikken som teller her.

Stokstad/Jensen Trad. Band ble dannet i 1962, og solgte til gull av utgivelsene fra den gang. Etter en pause på 1990-tallet tok bandet opp igjen aktiviteten, og etter to og et halvt år på veien har de nå vært i studio og gjort en ny innspilling. Låtene er satt sammen av gamle slagere fra glanstiden på 70-tallet og nye favoritter valgt av bandets medlemmer.
Musikken, signert stjerner som LaRocca, Strayhorn, Jolson, Ellington, Perkins og Hardin, er strålende spilt og har den sjarmen og varmen som kommer med alderen, både blant musikere og komponister. Til og med «Det hender så mangt på Hovedøen» og «Du skal få en dag i mårå» er prisverdig nok tatt med. Så her er det definitivt mye å glede seg over for gamle og nye tilhengere.
Bandet består av; Tore Jensen -trompet, Bjørn Stokstad -klarinett, Jon Ivar Hagen -banjo, Kjell Haugen (fra Askim) -trombone, Svein Gusrud -bass og Bjørn Krokfoss -trommer.

STOKSTAD/JENSEN TRAD BAND: ««At the Jazz Band Ball»
Musikkoperatørene/Herman Records HJCD 1024 (2002)
Spilletid: 59:09

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar