fredag 25. april 2003

...så ørevoksen spruter


Fininnstill volumknappen og la det stå til. Trøkk, spilleglede og glitrende soli-innslag preger Frank Brodahls trompetprosjekt «Trumpet Jungle», der fire av landets desidert beste jazz-trompetere medvirker.
Og dette er moro! Fra innbydende klassiske jazz-svisker til rivende standard-låter der det spruter ut både godlyd og overskudd.

Brodahls bakgrunn i storband gjennomsyrer hele plata - og med solide trompet-venner i Eckhard Baur, Marius Haltli og Birgit Kjuus, er denne plata blitt en utfordring for ørevoksen.
Det er mye snadder fra jazzens store arkiv gruppa har gitt seg i kast med, blant annet «Night in Tunisia», «Ceora», «Naima» og «Waltz for Debby», samt en versjon av «You got it», som går den gamle mester Maynard Ferguson en høy gang.
«Just Friends» er en plate skapt av musikkvenner, og de må ha det ustyrtelig gøy sammen - for dette er enkelt sagt utrolig bra!
Musikken er skrevet av; Tom Garling, Steven Hufsteter, Lee Morgan, Dizzy Gillespie, John Coltrane, Don Menza, Horace Silver og Bill Evans.

Trumpet Jungle er fire av landets mest etterspurte frilanstrompetere i jazz og rytmisk sjanger, og lidenskapen dyrkes i en lydisolert kjellerhule på øvre Grünerløkka i Oslo. Her står et antall klassiske Neumann-mikrofoner, arvet fra NRK, koblet opp mot digital japansk high-tech.
For øvrig er det plass til en kaffetrakter, et trommesett og 4 trompetere. Med utgangspunkt i en solid dose spilleglede, overskudd og teknisk kapasitet har Trumpet Jungle laget en plate som langt på vei er en slags musikkpolitisk risikosport - hvilke tilskuddsordninger eller musikkjournalister har egentlig bruk for en slik plate? Men når det er sagt bør man huske på at Norge er en korps- og storbandnasjon. Det sitter kornettister og trompetere i alle lag av folket, og de er mange. Plater med rytmisk brass har solgt bra fra Finn Eriksen til Ole Edvard Antonsen og Brazz Bros. Etter det første møtet med Bobby Shew og hans "Trumpet Summit" som ble gjort i Sandvika i 1999 ble Trumpet Jungle dannet, og på debutplata Just Friends er mye inspirasjon hentet nettopp fra samarbeidet med den flotte trompeteren Bobby Shew. Da bandets venn Örjan Fahlström hørte bandets demo sendte han sporenstreks et arrangement for trompetseksjon på låta Just Friends som han lenge hadde hatt liggende. Utfordringen tok Trumpet Jungle på strak arm og nettopp denne låta ble et passende tittelspor til plata.

FRANK BRODAHL - TRUMPET JUNGLE: «Just Friends»
NOTJR0202001 (2003)
Distribusjon: Musikkoperatørene
Spilletid: 45:50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar