fredag 25. april 2003

Varme klanger og litt humor


Musikken til Knut Halmrast har nok de fleste hørt, sannsynligvis uten å være klar over det. Han har produsert og komponert musikk til en rekke filmer og tv-programmer, blant annet «Maja Steinansikt», «Aldri mer 13», samt en rekke reklamesnutter, kortfilmer og fjernsynsprogrammer for TV2.

Nå er han ute med sin første solo-cd, en riktig godbit for de med sansen for vàr og klanglig musikk som favner vidt.
For Halmrast reflekterer over flere sjangere på denne plata som er spekket med delikate lydkreeringer og små-melankolske melodilinjer.
Vokalistene Torun Eriksen, Kristin Kjølberg og Hilde Marie Kjersem er i stor grad med på å heve denne plata høyt. Likedan har han samlet et knippe av landets dyktigste musikere, blant annet; Jørun Bøgeberg, Morten Brenne, Stein Erik Tafjord, Terje Gewelt, Rolf Malm og Alfred Jansons nydelige trekkspill.
Ved siden av gjennomarbeidede og håndverksmessige solide låter, har han også det humoristiske i behold. «K.H. & his Bulgarian danceband», samt «Time to switch CD» er to gullkorn som «brekker opp» lydbildet - og det gjøres på en så fin måte at det føyer seg pent i totalinntrykket som er aldeles glimrende.

KNUT HALMRAST: «Little Pillow»
Hot Club Records HCRCD 2013 (2003)
Distribusjon: Musikkoperatørene
Spilletid: 40:07

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar