fredag 2. mai 2003

Imponerende


Saksofonist Karl Seglem og perkusjonist Terje Isungset lanserer nå sin fjerde plate under navnet Isglem - et fasinerende produkt som tidvis er suggererende, men noen ganger akk så smalt. Norsk improvisasjonskunst blomstrer - og i floraen av mer eller mindre gode presentasjoner er Isglem så absolutt av det spennende slaget. Når man kombinerer Seglems håndtering av saksofonen, samt Isungsets enorme trang til å utforske ting som kan slåes og trommes på, blir resultatet både artig og interessant - og annerledes!
Noen hjelp til tolke musikken får ikke lytteren. Men ildfullt («Fire») er dette så absolutt.
Duoen Isglem er en av de fremste eksponentene for fri improvisert musikk i Norge, og regnes sammen med saksofonisten Frode Gjerstad blant noen av pionerene for denne musikkens utbredelse, fra sent 80-tall og frem til dagens ekspansive scene rundt klubben Blå.
Denne gangen har de fått hjelp av Reidar Skår som med sine elektroniske duppeditter flytter energien fra duoens musikk inn i - og ut av - nye rom.
Isglem har spilt sammen siden 1987, gitt ut CD'ene «Rom» (1991), «To steg» (1992) og «Null G» (1996). Duoen har turnert på barneskoler i Norge i regi av Rikskonsertene siden 1991 - og nærmer seg 1000 konserter for skolebarn.

ISGLEM: «Fire»
NORCD 0343 (2003)
Distribusjon: Musikkoperatørene
Spilletid: 36:15

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar