torsdag 17. juli 2003

Double bass


Ingebrigt Håker Flaten (Oppdal, 1971) er utvilsomt en av de viktigste aktørene i jazz- og improvisasjonsmiljøet i Norge i dag.


I en årrekke har vi kunnet høre hans kreative og høyst personlige basspill i bandene Close Erase, Atomic, The Thing, School Days, Scorch Trio, The Electrics, Free Fall og i Bugge Wesseltoft's band. I løpet av det siste året har han også gjort en rekke solokonserter. Nå foreligger solo CD'en DOUBLE BASS på labelen SOFA, og Flaten mestrer å fylle det krevende soloformatet til fulle.
Selv sier Ingebrigt Håker Flaten dette om innspillingsprosessen:
«Musikken på CD'en "Double Bass" er spilt inn på basis av en holdning som prøver å følge magefølelsen mer en intellektet, og ble spilt inn over tre kvelder i studio uten noen sterke føringer, men i stedet med en "go with the flow" innstilling. Musikken er i alle tilfeller basert på fri-improvisasjoner, og jeg har i løpet av vinteren prøvd å plukke ut de improvisasjonene jeg synes best har klart å catche øyeblikket.»
Med sitt kompromissløse og originale basspill har Flaten oppnådd stor anerkjennelse, og i en alder av 31 år har han rukket å etablere seg som en av de mest betydningsfulle musikerne blant den unge generasjonen jazz- og improvisasjonsmusikere i Europa i dag.

Ingebrigt Håker Flaten: «Double Bass»
Sofa 511 (2003)
Genre: Jazz
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar