onsdag 23. juli 2003

Lekent fra jazztalenter


Med tre unntak er musikken på denne spennede plata komponert av to av trioens medlemmer. Lydbildet på plata er akustisk og forholdsvis tørt - noe som gir en illusjon at man sitter i samme rom som musikerne. Fiffig grep - fordi dette lille formatet tillater intens lytting.

De tre musikerne Knut Aalefjær på perkusjon, Vidar Sæther på saksofoner og klarinett, samt Lars Andreas Haug på messing-instrumenter er lysende instrumentalister - og deres trio-konsept inkluderer en fasinerende og litt merkelig miks av instrumenter. Igjen kan man la seg fasinere av Lars Andreas Haugs finurlige tubaspill - noe av det fineste som presteres her i landet.
Moments Notice ble født på Norges Musikkhøgskole i 1998. Man kan trygt si at gruppas medlemmer forsker i nye gruver, nye løsninger, nye instrumenter og kombinasjoner - noe som som har skapt en rik og variert plate, full av spennende klanger og elegant rytmikk. Musikken er tidvis intens og bærer et nesten eksotisk preg med en herlig groove! En aldeles strålende låt er platas siste spor Sævven Sau - tøft som bare saue-musikk kan være!
Musikerne er profilerte, og har hver for seg gjort karriere i band som Funky Butt, Tri O' Trang og Helge Lien Trio.
Kompositoriske bidrag er av Vidar Sæther, Lars Andreas Haug, James Moody og Dexter Gordon.

«Moments notice»
Sonor Records, SONCD 8004 (2003)
Spilletid: 51:08

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar