onsdag 27. august 2003

Lavmælt


Gitarist Jon Eberson og bassist Carl Morten Iversens nye plate «Standards» er en lavmælet og trivelig plate det en slags lyrisk improvisasjon utvikler standar-låters særpreg. Det hele er pent og pyntelig og egner seg godt i sofakroken med et glass rødvin, eller på en intim scene med et lyttende publikum. De helt store potensielle jazz-slagere finnes ikke på denne plata og hvis man ikke er genuint interessert i en slik konstellasjon blir den raskt glemt.

Musikerne fremviser en imponerende musikalsk kontroll og følelse for materialet og de viser at de til fulle behersker også denne stilarten innen jazz. «Standards» er en god plate, hverken mer eller mindre og er ikke fullt så spennende som de to herrers forrige plate «Jazz for Men» som kom i 2001.
Jon Eberson har vært aktiv musiker siden tidlig på 70-tallet med blant annet Radka Toneff og egne band, hvorav Moose Loose var ett. På 80-tallet innledet han et samarbeid med Sidsel Endresen i Jon Eberson Group, noe som resulterte i en rekke LPer hvorav flere solgte til sølv og gull og ble belønnet med Spellemannspriser. I dag er han aktiv med «Metropolitan»-prosjektet sammen med bl.a. Morten Halle, i Halle/Eberson kvartett og i «Funny Valentine» og har også vært å høre på CD med Svein Finnerud og Paal Nilsen-Love. Jon Eberson er førsteamanuensis på Norges Musikkhøgskole og er den første el-gitaristen som har innehatt en slik stilling. Han ble belønnet med Norsk Jazzforums Buddy-statuett for 2001 under årets Oslo Jazzfestival.
Carl Morten Iversen har vært musiker i over 30 år og har spilt med et vidt spekter av norske og besøkende jazzmusikere. På 80 tallet var han aktiv i AHA!!/Extended No(i)se og OSLO 13, samt trioprosjektene: Trio ´87 med Audun Kleive og Armen Donelian, og Going with the flow m/Kleive og Olga Konkova. Også på LP/CD med Guttorm Guttormsen, Magni Wentzel, Bjørn Johansen, Rob Waring trio og Per Husby. Buddy-statuetten i 1988. Skribent/kritiker, tidligere redaktør av Jazznytt i to perioder og leder for flere av jazzens organisasjoner.


JON EBERSON/CARL MORTEN IVERSEN: «Standards», Curling Legs, CLP CD 76 (2003). Spilletid: 50:16

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar