fredag 5. september 2003

Ekte kjærlighet

Varme og inderlighet preger Laila Dalseths siste CD. Hennes utrolig personlige tolkninger av denne musikken går rett inn i hjerterota for alle som har sans for vakker musikk. Og når hennes medmusikere så til de grader følger opp på en måte som gir plata en musikalsk enhet, er det bare å tre på seg raggsokkene - hente frem vinglasset og kose seg.

Det er sjelden man finner et så gjennomført godt album. Utvalget av musikk er slik at man hele tiden får behagelige og glimrende doser av jazzlitteraturens høydepunkter svevende rundt øregangene. Men det er vanskelig å utrope «Everything I Love» til hennes beste så langt, men det er uten tvil et album overøst med hennes kjærlighet til musikken.
Musikerlaget Dalseth her har med seg består av ektemannen Totti Bergh på saksofoner, Frode Nymo på saksofoner, Staffan William-Olsson på gitar, Per Husby på piano, Kåre Garnes på bass og Tom Olstad på trommer.
Musikkbidragene er skrevet av blant andre; George Gershwin, Richard Rogers, Michel Legrand, Kurt Weill, Irving Berlin og Cole Porter.
Dette er Laila Dalseths niende plate på Gemini. Innspillingen er gjort i Rainbow Studios med lyd-guru Jan Erik Kongshaug har kontrolert spakene.

LAILA DALSETH: «Everything I Love»
Gemini Records GMCD 114 (2003)
Spilletid: 62:35

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar