onsdag 10. september 2003

God oppfølger


Majkens andre CD er så absolutt av det hyggelige slaget, noe også stemningen på denne live-skiva beviser. Plata er spilt inn på Herr Nilsens Jazzclub i Oslo og Majken klarer tidvis å formidle noe av storheten bak Cole Porters musikk. Men det er nok en bedre opplevelse å sitte i et trivelig lokale sammen med hennes fire medmusikere for å nyte atmosfæren, som man tross alt fornemmer.
Majkens stemme er fasinerende. Hennes dype leie passer Porter-låtene nær sagt perfekt, selv om hun i mange tilfeller ikke klarer å male å frem de helt store tolkninger. Det er først på platas siste kutt, «Love for Sale» man aner en inderlighet i formidlingen.
Majken Christiansen er en av Københavns mest populære jazzsangerinner. Siden 1992 har hun ledet sin egen jazzgruppe Fjeldtetten og gjort utallige konserter rundt i Danmark. Hun har spilt inn flere plater og har fått egen fankkubb!
I Oslo har hun et band sammen med fire ledende jazzmusikere; treblåseren Georg Reiss, pianisten Anders Aarum, bassisten Jens Fossum og trommeslageren Torstein Ellingsen - musikere kjent fra blant annet Magnolia Jazzband, Streif, Funky Butt og The Sinatra Songbook.

MAJKEN: «re:porter»
Hot Club Records HCRCD 2024 (2003)
Spilletid: 52:34
Musikkoperatørene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar