tirsdag 30. september 2003

Nydelig!


Svenske Lars Erstrand er et unikum på vibrafon, og sammen med musikerne Jan Lundgren på piano, Hans Backenroth på bass og Joe Ascione på trommer er denne plata en fantastisk opplevelse. Når man så topper lista med vokalisten Rebecca Kilgore er det bare å gi seg over. Denne live-platea er lun. Det lyser glede og glitrende musikalitet av denne kvintettens konsert som er fra august i fjor utenfor Galleri Astley i Uttersberg.

Plata gir et fantastisk bilde av denne konserten - og selv om (eller kanskje på tross av) regnet, som sprutet under store deler av konserten, føler man som platelytter, et anstrøk av intimitet til musikerne som produsent og lydteknikere kan ha all ære av. Musikken som fremføres er en rekke av jazzens fineste standardlåter. «I want to be happy», «Blue Moon» og et knippe Ellington-låter tolkes på en måte så en skulle tro kvintetten har «bodd» sammen hele sitt musikalske liv. For deres samspill er en fryd for øret.
Lars Erstrands gjest, Rebecca Kilgore, har en fantastisk stemme - naturlig, varm og enkel. Ikke rart hun har et tredve-talls plateinnspillinger bak seg. Erstrands andre medmusikere overbeviser alle i sine store og små solo-partier, noe som gir platen en musikalsk rikdom og atmosfære som er nær det perfekt.
Innspillingsstedet er også unikt. Galleriet ligger i en nedlagt jernbanestasjon og i mange år har man arrangert konserter under navnet «Jazz på perrongen». At det norske plateselskapet Gemini nå har produsert en rekke av disse konsertene på plate, kan man takke den utrettelige produsent og jazz-forkjemperen Bjørn Petersen for. Og for dere som liker god jazz - uten de store «utskeielser», er denne plata absolutt å anbefale.

LARS ERSTRAND: «...meets Rebecca Kilgore»
Gemini Records GMCD 116 (2003)
Spilletid: 67:40

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar