torsdag 4. september 2003

Stemninger


Trompeteren Tore Johansens (f.1977) nye cd er av det hyggelige slaget. Musikerne koser seg og lykkes i å overføre spillegleden til den lyttende. Johansen har med denne plata plassert seg trygt i det gode selskap av norske utøvere, tross sin unge alder.

Platas små høydepukter er uten tvil de tre nykomponerte kuttene; to signert Johansen og ett av gitarist Hallgeir Pedersen (f.1973). Her forener de det tradisjonelle og klanglige med et lite strøk av modernisme, som gir lydbilde et smekkert løft. På pluss-siden bør også nevnes en nyderlig verson av Chick Coreas «Windows» som også er tittelen på denne plata.
Noen revolusjon er ikke «Windows», men du verden for en ung og samstemt kvartett som her åpenbarer seg. I tillegg til Johansen og Pedersen finner vi Ole Morten Vågan (f.1979) på bass og storebror Roger Johansen (f.1972) på trommer.
Dette er Tore Johansens tredje plate og den føyer seg pent inn i rekken av gode utgivelser. Den forrige plata «Happy Days» ble til og med valgt til ukas plate i den engelske avisen «The Observer».

TORE JOHANSEN: «Windows»
Gemini Records GMCD 113 (2003)
Spilletid: 49:31.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar