tirsdag 18. november 2003

Vakker samtidsjazz

Smyg «Solace» inn i cd-spilleren, synk ned i ørelappstolen, lukk øynene, åpne ørene og nyt! Dette er en av de vakreste jazz-skivene som har nådd øregangene dette året. Musikken er dempet, melodisk og vakker. Komposisjonene er maleriske og Powells uttrykk er enkelt og genialt.

At Roy Powell også er en pianist av rang får vi ettertrykkelig bevist. Med seg har han to av norsk jazz' store musikere; Terje Gewelt på bass og Jarle Vespestad på trommer. To musikere som vet å bygge opp under Powells musikalske intensjoner og som til fulle klarer å tilføre musikken dimensjon.
Roy Powell har gjennom årene utforsket flere sider innen jazzen. Hans debutalbum «A Big Sky» fra 1994 ligger i retning fusion, mens han på plate nummer to, «Holus», benytter seg av improvisasjon. For to år siden lanserte han «North by Northwest», en plate som ligger i området postbop.
Powell er bosatt i Norge siden 1994 og en av grunnene til at han valgte Norge var den ledende rolle i europeisk jazz som Norges jazzmusikere har.


ROY POWELL: «Solace»
Nagel Heyer 2036 (2003)
Spilletid: 49:11

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar