onsdag 26. november 2003

Vennlig afrobrazz


Det er alltid trivelig lytting når Brazz-brødrene gir ut skive. Selv om denne plata tvers igjennom er eksotisk, med afrikansk musikk og Brazz-brødrenes klanglige og lekne varemerke, tar dette liksom aldri helt av.

Noe av dette kan skyldes at lyttere som omtrent er «oppvokst» med denne gruppa, ikke blir like gledelig overrasket, selv om det er afrikanske rytmer som dominerer en Brazz Brothers-skive. Ting blir kanskje litt vel forutsigbart i arrangementene.
Men bevares, her er det trøkk, spilleglede, kledelig «småskødding» og det er mer enn tydelig at publikum og musikere storkoser seg under konserten som her er lydfestet.
«SouthAfroBrazz»er tittelen på et prosjekt mellom det sør-afrikanske marimba-, sang- og danseensemblet Women Unite fra Cape Town og The Brazz Brothers. Et samarbeid som tidvis svinger meget godt.
SouthAfroBrazz ble etablert i 2002, etter invitasjon om å spille under prinsesse Märtha Louises og Ari Behns bryllup i Trondheim. I februar 2003 gjorde The Brazz Brothers gjenvisitt i sørlige Afrika. På slutten av en 18 dagers turné i Mozambique, Swaziland og Sør-Afrika, ble cden innspilt for cirka 5000 tilhørere på den store amfi-scenen midt i Cape Town, kalt «V & A Waterfront Amphi Theatre».

THE BRAZZ BROTHERS & WOMEN UNITE: «Live in Cape Town»
Brazz Records BBRCD 3005 (2003)
Spilletid: 47:15

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar