fredag 5. desember 2003

Jazza hygge


Vår verdensberømte lydmagiker, gitarist og komponist Jan Erik Kongshaug utgir nå sin nye plate «All These Years» - fire år etter suksessen med «The Other World». Og det denne geni-erklærte lydmann får ut av sin gitar er av det lyriske og trivelige slaget, selv om dette på ingen måte kan betegnes som noen «bombe» av en plate.

Hans tre medmusikere har mye av æren for sluttresultatet og platas sound, med Kongshaugs «klassiske» jazz-gitar i sentrum, er selvsagt perfekt. Kombinert med fine komposisjoner (alle signert Kongshaug selv, med unntak av «To Glass» av Svein Olav Herstad), og eksellent musisering, er «All These Years» av det hyggelige, men litt forutsigbare slaget.
Jan Erik Kongshaug er et navn som jazzelskere over hele kloden vet står for den ypperste kvalitet. Siden debuten som lydtekniker i 1967 har han utviklet et eget sound som mange av verdens største musikere har gjort kjent blant annet gjennom det tyske plateselskapet ECM (cirka 700 plater siden 1970). Jan Erik Kongshaugs Rainbow Studio kan nok sies å væreselve tempelet for god lyd.
Svein Olav Herstad (piano) kommer fra Haugesund, og har tidligere spilt med blant annet Knut Riisnæs, Laila Dalseth og Inge Stangvik. Han mottok Årets Jazzpris under Sildajazzen 2002, og er også med i Christina Bjordal Band. Harald Johnsen (bass) er kjent fra suksesser som Tord Gustavsen Trio og Silje Nergaard Band, og har spilt med Bjørn Johansen, Sigurd Køhn og mange andre. Per Oddvar Johansen (trommer) har mottatt en rekke priser og har turnért over hele Europa blant annet sammen med Trygve Seim. Alle tre har utdannelse fra jazzlinja i Trondheim.


JAN ERIK KONGSHAUG QUARTET: «All these years»
Hot Club Records HCRCD 2027 (2003)
Spilletid: 54:02

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar