onsdag 17. desember 2003

Litt stort!


Den norske jazz-nestoren Egil Kapstad overrasker stort med sin nye plate «Wolfvoices». Her er det i første rekke komponisten Egil Kapstad som er i fokus. Og av alle ting er det samtidsmusikk som klinger ut av høytalerne. Og dette er virkelig spennende og gode håndverk Kapstad serverer. Det hele innledes med «Wolfvoices», et stort anlagt verk for ulver(sang), symfoniorkester, horn, fiolin, slagverk og piano. Et spennende verk som virkelig pirrer øret.

I «Lanterna Arctica» er det en enslig fløyte som råder grunnen. Og man fornemmer et arktisk drag i Maiken Mathisen Schaus meget fine framførelse.
Det er «The Old Paradise» som avslutter cd'en. Dette er skrevet for kor og jazz-kvartett og det klingende resultat er mildt sagt fasinerende. Det er en fornøyelse å lytte til Trondheim kammerkor under ledelse av Norunn Illevold Giske - som klanglegger dette verket på en betagende måte. Tekstene er skrevet av Harald Sverdrup.
Medvirkende på «Wolfvoices» er; Ulver, sammensatt symfoniorkester, Eyvind Andreassen -horn,
Mette Steen -fiolin, Gunnar Andreas Berg -guitar, Egil Kapstad -piano, Bjørn Alterhaug -bass, Per Nyhaug og Trond Kopperud -percussion, Maiken Mathisen Schau -fløyte samt Trondheim Kammerkor dirigert av Norunn Illevold Giske.
Dette er en pirrende vakker plate!

EGIL KAPSTAD: «Wolfvoices»
Hot Club Records HCRCD 2028 (2003)
Spilletid: 35:08

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar