mandag 1. desember 2003


Strålende musikere i blendende arrangementer av Geir Lysne er essensen på «Heaven», der den tyske saksofonisten Christof Lauer har fått med seg et solid knippe norske musikere. Og det er i første rekke norsk folkemusikk som Lauer har med seg på denne plata, men også internasjonale melodier knyttet opp mot advent er det funnet plass til.

Det hele blir litt mytisk, mye på grunn av Norwegian Brass. Et glitrende ensemble bestående av; Frank Brodahl og Marius Haltli på trompet, Rune Brodahl på horn, Øyvind Brække på trombone og Lars Andreas Haug på tuba. Her oser det av musikalsk nyskjerrighet og lekne innfall.
Solister på «Heaven» er Sondre Bratland og Rebekka Bakken som med sin fantastiske kveding gjør «Heaven» til et utrolig spennende labum å lytte til. Dette er tradisjonsmusikk av beste merke, spilt og sunget på en måte du garantert ikke har hørt før.
Geir Lysnes behandling av musikken er slående og spesiell. Det hele er smått genialt, der han kontinuerlig setter de forskjellige stiler opp mot hverandre og «krysser» koral-aktige melodilinjer med jazzens rytmiske og improvisatoriske uttrykk. «Heaven» er riktignok en plate man kan knytte opp til julen, men den er definitivt spenstig lytting ellers i året også.

CHRISTOF LAUER/ NORWEGIAN BRASS: «Heaven»
Act Music ACT9420-2 (2003)
Spilletid: 60:28

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar