tirsdag 20. april 2004

En time på bordell


Kilombo spiller bordellmusikk. Bordellmusikkens verden er kontrastfylt med komedie og tragedier. Kunstmusikk inspirert av ulike former for etnisk musikk. I århundrer var bordellene et sted hvor immigranter kunne møttes, og dette resulterte i mange kultursammensmeltninger. Geografisk sett befinner dette bordellet seg et sted mellom Paris, Balkan, Sør-Amerika og Midt-Østen.

Og det er her fem dyktige musikere som framfører Kim Myhrs spesialskrevne musikk. Og selv om undertegnede er forholdsvis ukjent i bordellenes verden, kan ørene forledes til datidens syndige, menn akk så nødvendige etablissementer bare ved å lukke øynene og å lytte.
Musikken er tidvis forførende, eksotisk og spennende. En rekke elementer smelter sammen i en tidløs og behagelig musikk. Den er delvis improvisatorisk og denne form for øyeblikkskunst kan selvsagt knyttes opp mot elskovskunstens mangfoldhet.
I tillegg til Norgesturné blir det omfattende sommerturnéring i Europa, eksempelvis Paris, Amsterdam og Italia-turne med avslutningskonsert på Aosta Jazz Festival etter anbefaling av klarinett-virtuosen Louis Sclavis.
Mon tro om konsertene skal foregå i nåtidens tvilsomme «hus»?
Kilombo består av; Kim Myhr (gitar), Knut Erik Jensen (accordeon), Stian Omenås (trompet), Terje Storsteen (bass) og Stig Rennestraum (trommer).

KILOMBO: «Bordello Music»
AIM Records AIMCD103 (2004)
Spilletid: 53.42

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar