torsdag 15. april 2004

Det vakreste univers


Karl Seglems nye plate inneholder bare tre nye spor. De resterende åtte kuttene er remixet med sikte på den internasjonale lanseringen til denne unike blåseren.

Det er et vakkert og spesielt musikalsk univers som nå skal eksporteres til utlandet. Karl Seglem er en av nåtidens største instrumentalister, og hans samarbeid med en rekke av landets fineste musikere sikrer at en hver produksjon fra denne fargerike musikeren blir en opplevelse.
Det er en spesiell atmosfære som Seglems musikk skaper. Musikken er basert på norske folketoner og den personlige behandlingen Seglem gir denne musikken blir opplevelsen nærmest himmelsk.
Seglem er i dag en institusjon i norsk musikkliv. Han er en fremragende musiker og han har evnen til stadig å utvikle sine ideer. Hans evne til å leke med musikken, både i sine komposisjoner og i det mer improvisatoriske materialet, er fasinerende og imponerende.
Karl Seglem har arbeidet med norsk folkemusikk som basis for improvisasjon og komposisjon siden 1990. Og det er fra hans store cd-produksjon store deler av denne platen er hentet fra.
Vi får høre musikk fra platene «Rit», «Nye Nord», Poems for trio» og «Spir», samt tre nye spor; «Port», «Månefjord» og «Råme To». Av en rekke bidragsytere på plata kan nevnes; Morten Sæle (gitar), Christian Wallumrød (gitar), Ingar Zach (trommer), Terje Isungset (trommer og en masse annet rart), Berit Opheim (vokal), Nils Petter Molvær (trompet) og Reidar Skår (tangenter og elektronikk).

KARL SEGLEM: «New North»
Ozella, NORCD 0452 (2004)
Spilletid: 57.34

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar