torsdag 1. april 2004

Spennende debut


En stille vårdag ifjor ble plateselskapet tipset om et band som måtte sjekke ut: En ung sangerinne i samspill med 3 unge musikere, alle studenter ved Norges Musikkhøgskole.

Og det er ungdommelig jazz, med elementer innen crossover som sender sprudlende lyder ut av kassene. Denne plata er av det overraskende slaget; modne og stemningsskapende bilder, kombinert med ungdommelig friskhet.
Hilde Marie Kjersem har en nydelig stemme som virkelig kler musikken hun har skapt. For alt på denne plata er egenkomponert. Også tekstene har debutanten skrevet, noe som blir smått imponerrende når man setter seg ned å virkelig lytter, for såpass oppmerksomhet krever faktisk Kjersem og hennes tre medmusikere.
Igjen blir man slått av kvaliteten som unge musikkstudenter her i landet besitter. TUB Quartet høres rett og slett ut som en gjeng med en masse erfaring som elsker det de gjør, selv om de ikke har passert 25 år en gang. De har utstråling, er samspilte og formidler en musikalsk energi som legges merke til under gjennomlyttingen.
All musikk og tekst er skrevet av Kjersem og kan beskrives som en slags pop-jazz med skjeve betraktninger om livet i sin alminnelighet, men med personlige lyriske betraktninger.
Hilde Marie Kjersem har med seg Andreas Hessen Schei på piano, Magne Vestrum på bass og Pål Hausken på trommer.

HILDE MARIE KJERSEM: «Red Shoes Diary»
Curling Legs CLPCD81 (2004)
Spilletid: 46.03

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar