torsdag 3. juni 2004

Jazzverkeri!


Det er intet mindre enn et hardtslående jazzikalsk festfyrverkeri Jazzmob fyrer av. Driv, trøkk og smålyriske perler renner ut av denne drøyt time-lange plata.

Det er et knippe strålende musikere som koser seg med låter signert Jon Klette og Gisle Johansen. Gruppa, som ble startet i 1998, er en homogen enhet, der også musikernes solistiske frislipp har fått god plass. For maken til lekre improvisasjoner skal man lete lenge etter. Fullstendig rytmisk og melodisk integrering er et par stikkord. For soli-innslagene er naturlig følge av de komposisjonene Klette og Johansen har skapt.
Spesielt artig er det å lytte til to versjoner av låta «Shaman» - mystisk og pirrende framført. Den første versjonen er en studioversjon, mens versjon nummer to er innspilt live, der også to av musikerne er byttet ut. Dette viser hvor mye som kan gjøres musikalsk sett, ut fra et likt utgangspunkt. Glitrende!
På plata finner vi en riktig så fin musikergjeng. Foruten Klette på sax og synth, og Johansen på sax og fløyte finner vi Anders Aarum på brett, Mats Eilertsen på bass, Jarle Vespestad på trommer, Finn Guttormsen på bass, Paal Nilsen-Love på trommer og Bjørnar Andresen på wah wah bass.

JAZZMOB: «Parthfinder»
Jazzaway records JARCD 001 (2004)
Spilletid: 69:56

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar