tirsdag 22. juni 2004

Røff og sart

Meget gode egen-snekkrede låter gjennomsyrer denne plata fra ett av landets ledende jazz-rock-band. Dette er gruppas andre plate og det er i første rekke den store variasjonen gruppa presentererr som slår lytteren. Fra de nesten atonale utsving, vi driven låter til små meldodiske og sarte snutter beveges lytteren fra landskap til landskap.

Det blir fasinerende lytting ut av slikt og man blir også imponert av dyktige instrumentalister som er i stand til å integrere seg i et spennende og tidvis morsomt lydbilde.
Cucumber har tidligere gjort seg positivt bemerket blant annet under Moldefestivalen da de jammet sammen med Chick Corea. Chick Corea syntes bandet låt så bra at han selv tok kontakt for å få spille med dem.
Bandet er et av få norske band som har holdt sammen over så mange år. Dette er ikke et prosjektbasert band men derimot et band som over tid, sakte men sikkert har jobbet fram et musikalsk uttrykk med kommunikasjon på høyt nivå.
Cucumber består av; Tor Yttredal, saksofon og klarinett - Ståle Storløkken, keyboards - Mattis Kleppen, bass - Kenneth Kapstad, slagverk og Trond Kopperud, slagverk.

CUCUMBER: «No slumber»
Bergland Productions BE 009-02 (2004)
Spilletid: 38.32

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar