mandag 30. august 2004

Skuddfarlig trommis


Endelig kommer det en fyr som som klarer å formidle "soundet" fra den gamle storband-tradisjonen. Ikke hørt om Børre Dalhaug? - Test en skive fra The Real Thing så finner du ham bak trommesettet.
Nå har mannen begått en plate kun tuftet på egne musikalske skriverier og det er besnærende å trekke linjer tilbake til storheter som Gene Krupa og Buddy Rich, men både mannen og plata tåler så absolutt sammenligningen.

Musikken spenner over mye - noe som kanskje er denne platas bitte lille svakhet. Men det tilgis - for ved siden av fin musikksnekring har Dalhaug greid det kunststykket å raske sammen "steinrøysas" krem-musikere. Stian Carstensen, Frode Nymo, Paul Wagnberg, Kåre Nymark jr., Frode Kjekstad, Anders Aarum og Marius Haltli er bare noen av de mange som har bidratt.
Mange av låtene sitter som et skudd i øregangen allerede ved første gjennomlytting - og undertegnede ødela nattesøvnen for både store og små i heimen da "The Real Thing" (rap-versjonen), "Schmell" og "Utopia" måtte testes ut med maks lyd i stuas tute-anlegg.
Joda, Dalhaug kan så absolutt være strålende fornøyd med debuten som solo-artist, og drømmen må være å oppleve dette bandet "live" - det bør flytte på seg!

BØRRE DALHAUG: "BigBandBlast"
Real Records RT 188-2 (2004)
Spilletid: 57.05

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar