torsdag 2. september 2004

Litt musikk - litt show

33 minutter musikk og et multimediaprosjekt på kjøpet er hva Frøy Aagre og hennes OffbeaT frister med på denne plata. Musikken er tidvis vakker, instrumentalistene gjør en flott innsats og Frøy Aagres komposisjoner er absolutt av det interessante slaget.

Likevel sitter man igjen med en følelse av; "jaha, hva var dette?" En drøy halvtimes musikk vekker bare interessen - uten at lytteren til fulle blir kjent med musikeren og komponisten Aagre.
Multimediashowet "Katalyze" er spennende og man kan sitte lenge å flytte på landskap, samt sette sammen musikk på egen hånd.
Som ren musikk-cd når ikke Aagre og OffbeaT helt fram.
-------
OffbeaT består av Frøy Aagre (saksofon), Andreas Ulvo Langnes (piano), Roger Williamsen (bass) og Freddy Augdal (trommer). Musikerne har sitt utspring fra Norges Musikkhøgskole, Agder Musikkonservatorium og Det Rytmiske Konservatoriumet i København.
Debutplaten til bandet inkluderer Frøy Aagres multimedieprosjekt " Katalyze", som er et interaktivt musikkprogram hvor brukeren kan lage egne versjoner av Aagres musikk. Prosjektet gikk helt til topps i Emma Foundation - en av verdens mest prestisjefulle multimediekonkurranser, med deltakere fra over 40 land. "Katalyze" fikk også sølv i den norske multimediekonkurransen Visuelt.
Frøy Aagre dro fra Norge som 19-åring for å studere musikk i utlandet. Hun har studert saxofon og komposisjon i Birmingham, London, Buenos Aires og New York, og har blant annet studert med jazzsaksofonisten og pedagogen David Liebman. I 1999 mottok hun en pris fra Norsk Jazzforum og SAS. I 2001 flyttet Frøy Aagre til Oslo og startet jazzkvartetten OffbeaT, som nå gir ut sin første plate på AIM Records. Frøy Aagre har bl.a. opptrpådt på steder som Ronnie Scott's og Jazz Cafe i London, Kennedy Centre i Washington DC og Nyorican Poets Cafe i New York.
(kilde: Ballade )

OffbeaT: "Katalyze"
AIM Records AIMcd 105 (2004)
Spilletid: 33.12

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar