fredag 15. oktober 2004

Værnes + Vertavo = sant


Knut Værnes er ikke en mann som slår seg på "kassa" og sier "her kommer det en fantom-gitarist". Knut Værnes trenger ikke det. Denne fingerspilleren er musikalsk sett av det lune slaget og på denne platen klarer han kunststykket å få "kassa si" til å kommunisere både med medspillere og lytteren.

Det er faktisk over 4 år siden gitaristen Knut Værnes var plateaktuell. Det var med gitarkvartetten 4 G, som også bestod av Knut Reiersrud, Rune Klakegg og Frode Alnæs.
På "A night in cassis" samarbeider Værnes med fire andre strengespillere, nemlig fire damer av det helt sjeldne slaget - Vertavo-kvartetten.
Og hvilket samspill ørene er vitne til. De delikate klangene lurer seg forbi trommehinnene, snirkler seg gjennom diverse ganger før strengelyden påvirker hjernen slik at øyne og munn former seg til et fornøyd smil hos lytteren.
Musikken er skrevet av Knut Værnes og alle komposisjonene har vært utgitt på CD-plater tidligere. Men da i typiske jazz & fusion-settinger med bass, trommer, sax og keyboards.
Men i denne settingen blir dette faktisk helt ny musikk - og det er bare å la kvintetten innta lydrommet - for dette er vakkert!

KNUT VÆRNES: "A night in cassis"
Curling Legs CLP CD 82 (2004)
Spilletid: 45:21

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar