torsdag 4. november 2004

Musikkpoesi!


Kombinasjonen Kolbein Falkeid og Ketil Bjørnstad har falt meget heldig ut. Falkeids tekster har fått følge av nennsomme komposisjoner, signert en person som har dyp innsikt i skapende av musikk og som forfatter. Her har Ketil Bjørnstad skapt meget god musikk, uten at det tar oppmerksomheten fra Falkeids meget fine og vakre tekster. Dette er musikkpoesi av rang.

I samarbeid med TV-aksjonen 2004 som i år samlet inn penger til Kirkens Bymisjon og Rådet for Psykisk Helsevern, ser plata "Solskinnsdypet" dagens lys. Her er 12 Falkeid-dikt, lest av forfatteren selv, gitt en musikalsk ramme og fortolkning av Ketil Bjørnstads komposisjoner som virkelig er verd mange stunder foran høytalerne.
Den musikalske utførelsen er heller ikke å kimse av. Bandet består av; Ketil Bjørnstad på flygel, Bjørn Kjellemyr, bass - Rune Arnesen på trommer, (en glitrende) Arve Henriksen på trompet og Nora Taksdal på bratsj.
Lyden er smått magisk, mye takket være Jan Erik Kongshaug.
Ved siden av at dette er en utrolig god plate, så er det verd å merke seg at overskuddet av platesalget går til TV-aksjonen. Enda en god grunn til å handle inn "Solskinnsdypet".

KOLBEIN FALKEID / KETIL BJØRNSTAD: "Solskinnsdypet"
Kirkelig Kulturverksted FXCD 284 (2004)
Spilletid: 54:54

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar