torsdag 4. november 2004

Ut med ørene!


Bassisten Mats Eilertsen slipper med dette sin første i eget navn på det norske selskapet AIMrecords. Etter å ha medvirket på rundt 30 utgivelser med band som FOOD, Kornstad trio, Dingobats, Solveig Slettahjell, Håvard Wiik trio og Jacob Young er tiden inne for Turanga.
Men det er likevel hans medmusikere som får stå i det musikalske sentrum. Og man blir umiddelbart fasinert av kombinasjonen cello og saksofon. Det skaper en klangfarge som på en fin måte utdyper musikken. I tillegg viser saksofonisten Fredrik Ljungkvist at han også er rasende dyktig på klarinett.

Halvparten av musikken er signert Eilertsen, mens platas andre seks spor er skapt i dette musikalske kollektivet. Og musikken er variert. Den spenner fra det mer eksperimentelle og improvisatoriske til de vakreste klangcollager og melodier. Riktig så lekkert og interessant er dette blitt.

Musikerne:
Den nederlandske cellisten Ernst Reijseger har en lang fartstid bak seg i europeisk musikkliv. Han har i en årrekke gitt ut egne album, og spilt med Misha Mengelberg Icp Orchestra, Hans Bennink og Michael Moore i Trio Clusone, men også her hjemme med Stian Carstensen, Jarle Vespestad og Arve Henriksen.
Svenske Fredrik Ljungkvist har blitt en norgesvenn gjennom sitt virke i supergruppa Atomic og Parish (med Bobo Stenson, Thomas Strønen og Mats Eilertsen). Han medvirker også med Ken Wandermarks Territory Band. Han er årets svenske jazzmusiker i 2004 og vil snart bli lansert med sitt nye prosjekt Yun Kan.
Thomas Strønen er en svært så aktiv herreman blant annet i duo med Ståle Storløkken, i Parish og i FOOD. Dessuten spiller han med Maria Kannegaard trio, Ståhls Blå og sitt eget elektroniske soloprosjekt: Pohlitz.

MATS EILERTSEN: "Turanga"
AIM Records AIMCD 108 (2004)
Spilletid: 52:33

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar