mandag 13. desember 2004

Dansk-norsk kreativitet


Povl Dissing, Benny Andersen og The Brazz Brothers turnerte for første gang sammen i Danmark i sensommeren 2003. Fra første dag ble det en suksess, som gav gjenlyd i hele Danmark. Siden har de gjort mange konserter sammen, og tidligere i år ble konserten på Store Vega i København innspilt.

Og det er en trivelig musikalsk stemning som formidles på denne plata. Ikke minst takket være platas helhets-konseptet og Benny Andersens eminente pianospill. Brazz Brothers er kledelig med i bakgrunnen og stikker seg fram akkurat så mye at platen fungerer godt. I tillegg må man berømme de norske musikernes innsats som arrangører av musikken.
Det er forresten lett å forstå den store populariteten som Dissing og Andersen har opparbeidet seg i hjemlandet. Musikalsk utfyller de hverandre på en utrolig naturlig måte.
Musikken kan betegnes som visepreget jazz. Og det er nok på scenen dette fungerer aller best. Live-cd'en "avslører" at det visuelle mangler. Men bevares - alle musikerne leverer en strålende innsats.
Sangene om Rosalina er skrevet i kjærlighet til Benny Andersens siste kone Cynthia, som døde i 2001. Det er allikevel ikke snakk om en sørgelig plate, her er både humor og alvor formidlet med spilleglede.

POVL DISSING & BENNY ANDERSEN MED THE BRAZZ BROTHERS: "Til Rosalina" , Exlibris records EXLCD 30098 (2004). Spilletid: 55.39

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar