tirsdag 7. desember 2004

Den som venter på noe himmelsk godt...


Det var en gang noen ildsjeler som ville at jazzen skulle blomstre i Trondheim. Det tok tid, men etter hvert fikk man både kommunen og fylkeskommunen med på laget. Endog en egen jazz-linje ved NTNU fikk man stablet på beina. Sommeren 2000 kunne man oppleve ett av resultatene av denne satsningen - Trondheim Jazz Orchestra, ledet av Erlend Skomsvoll.

Og det var et helt spesielt prosjekt man jobbet med. Skomsvoll hadde skrevet nye og kreative arrangementer av en av vår tids største jazzmusikere - fordi "tangent-trollmannen" og komponisten Chick Corea selv skulle sitte ved pianoet.
Og de drøyt 74 minuttene med musikk som er samlet på denne plata er ren og skjær magi. Man fornemmer den atomosfæren som var til stede i Idrettens Hus i Molde denne julikvelden for over fire år siden. Og etter hvert som de lekne akkrodene, den vidunderlige rytmen og de vakre melodiføringene svever ut av høytalerne - blir smilet bare større og større.
Chick Corea sa selv; "Jeg dro til Norge for å spille med et band jeg aldri hadde hørt, som skulle spille min musikk arrangert av en mann jeg ikke ante noen ting om.....dette var kreativ morro fra begynnelse til slutt".
Og i tillegg til en utrolig spilleglede hos alle de involverte, er man her vitne til et samspill som savner sidestykke. "Molde-plata" til Corea og trønder-musikantene vil plassere seg trygt i det aller øverste sjikt av viktige innspillinger her på berget.
Dette er uten tvil en av årets viktigste jazz-plater.
Følgende låter er med; "Crystal Silence", "Windows", "Matrix", "Duende", "Bud Powell", "Return to forever", "Spain intro", og "Armandas Rhumba".

CHICK COREA & TRONDHEIM JAZZ ORCHESTRA: "Live in Molde"
MNJ Records / NRK mnj cd 001 (2004)
Spilletid: 74.11

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar