torsdag 16. desember 2004

Ikke for sarte ører


Trekk pusten og la det stå til. For dette er et hardt, instrumentalt impro-album, som få andre nordmenn enn Morthana ville ha gitt ut. En knallhard blomst går også til plateselskapet som neppe vil bli multimillionærer på denne skiva.

Det er to unge søkende musikere fra Stavanger som her samarbeider med den amerikansk bass-klarinetisten og alt-saksofonisten Andrew d'Angelo. Et samarbeid som henter sine impulser fra norsk skaperkraft og New Yorks mange og smått utrolige musikalske impulser, og albumet er en mildt sagt en uvanlig opplevelse. Men til tross for en opprivende stund for både ører og undertegnedes musikalske sjel - må det innrømmes at plata har sin misjon - om ikke annet så for å røske opp i forutinntatte og vedtatte " musikk-regler".
De tre herrer legger for dagen en utrolig behandling av sine instrumenter, og noen ganger sitter man litt måpende igjen - usikker på hvordan musikerne i det hele tatt har klart å kreere de lydene som dundrer ut av høytalerne.
Trioen har jobbet med Ben Street, Chris Lightcap, Clayton Thomas og Øyvind Storesund på bass, Nate Wooley og Eric Beyondo på trompet og med Mp3 (Mike Pride, Trevor Dunn, Mary Halvorson) i Mp3 meets Andy D double-trio.
Andrew D'Angelo er aktiv på New York's musikk scene og spiller jevnlig med Jim Black og Hilmar Jensson i Tyft, og med Matt Willson Quartet. Morten J. Olsen (trommer) er aktiv på impro/samtidsmusikk scenen i Amsterdam med i N collective, og spiller med Thomas Dybdal (musikalsk sammenligning unntatt).
Anders S. Hana (gitar) er basert i Stavanger hvor han er involvert det meste som skjer på den kreative musikkscenen. Han har drevet Sting jazz-club og og mottok Maijazz prisen for sitt arbeid under festivalen.

MORTHANA: "7 0038412 40886 0"
Jazzaway records JARCD 008 (2004)
Spilletid: 35.58

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar