tirsdag 18. januar 2005

Jazz med lekkert snitt


Den er enkel, iørefallende og god, den siste plata til pianospilleren og komponisten Dag Arnesen, her i et meget godt samspill med Terje Gewelt på bass og Pål Thowsen bak trommesettet. Arnesens traktering av de hvit og sorte tangentene er av den delikate sorten.

Ut av høytalerne glir de smekreste melodier - som blir lekkert fargelagt av hans to medmusikere. All musikken på "Time Enough" er skrevet av Arnesen selv - og det er blendende vakkert det som presenteres for trommehinnene. Det høres strengt tatt ut som om de tre herrer ikke har gjort annet enn å musisere sammen. Dette er en trio i musikalsk harmoni.

Det er snart 11 år siden Dag Arnesen ga ut en cd i eget navn. Det var den kritikerroste plata "Movin'" - en plate som blant annet gjorde stor furore i Japan. Etter et par cd-snurringer kan man med glede fastslå at denne platen ikke på noen som helst måte står tilbake for suksess-albumet fra 1994.

"Time Enough" oser (i sin lett tilbaktrukkne klangformidling) av kvalitet og skjønnhet.

Med sitt fine pianospill har Arnesen bidratt på plate av blant andre Odd Riisnæs, og Sigurd Ulveseth. Denne gangen er det musikkarbeideren selv som står i senit.

Nevnes må også cd-boka, som både er informativ og underholdende - spesielt Arnesens kjærlighet for katter blir godt belyst.

Og kutt nummer fire på denne plata "Stripen", er en kattededikert låt. Det samme er platas siste spor, pianoinstrumentalen " Til Jens". En låt Arnesen skrev etter å måttet ta den tunge avgjørelsen å la sitt kjære kjæledyr få evig hvile. Sårt og melankolsk, men likevel en melodi full av lys.

Noen som kjenner seg igjen?

DAG ARNESEN: "Time Enough"
Taurus Records TRCD 845 (2004)
Spilletid: 53:36

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar