torsdag 10. februar 2005

Lyrisk og politisk

Dette er en plate som er vel verd å lytte til. Karl Sundby presenterer egne tekster, med musikk av ham selv og Erik Wesseltoft. Og forfatteren har virkelig noe på hjertet med sine tekster.
De er beskrivende, lyriske, og tidvis politiske. Sundbys lyrikk er rett fram. Han tegner bilder av mennesker som ikke bare har opplevd livets lyse sider. Som han selv sier;
- På mange måter er disse visene et tilbakeblikk på mine røtter på østkanten i Oslo og en kjærlig beskrivelse av folk som har sett og opplevd mer en livets solside. Kanskje er det et uttrykk for min sosiale samvittighet og kjærlighet til dem.
Det er på mange måter selve ur-visen, her kledd i en behaglig blå drakt, som Sundby levendegjør på denne platen. Skyggesidene ved samfunnet, strevet, men likevel glimtene av håp og optimisme.
Karl Sundby er en meritttert skuespiller og har alltid skrevet og vært opptatt av musikk. Han debuterte som dramatiker i 1988 og har høstet suksess så vel på institusjonsteater og film, men også gjennom hans hjertebarn, Karlsvogna teater som har levert forestillinger som «Fanden i Vold» der han forteller taternes historie, og barne og familiemusikalen «Sirkus Gorilla».
Bandet består av; Erik Wesseltoft på gitar, Vidar Johansen på saksofon, Kai Hartvigsen på nass og Kjell Fostvedt på trommer.

KARL SUNDBY & ERIK WESSELTOFT BAND: «Ser etter deg»
Normann records NOCD 3006 (2004)
Spilletid: 39.34

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar