onsdag 16. februar 2005

Små bølger av velvære

"Changing Places" - den mest suksessfulle ECM-debuten det siste tiåret!
"The Ground" er blitt en strålende oppfølgeren til
Musikken på "The Ground" fyller luften rundt lytteren på en svært så tiltalende måte. Den lirker seg inn over alt - i porer, øreganger, sener og muskler, og avstedkommer en merkelig følelse av fullkommen ro hos lytteren.

Gustavsen har en meget personlig stil som rendyrkes på dette uimotståelige albumet. Den vare musikken (alt komponert av Gustavsen) treffer deg som små bølger av velvære, også takket være hans to meget dyktige medspillere; Harald Johnsen på bass og Jarle Vespestad på trommer. Et anerkjennede nikk går også til lydmagikeren Jan Erik Kongshaug - som igjen beviser sin posisjon som ukronet skru-konge ved miksebordet.
"The Ground" er vakker. Det er ny jazz - javel - men utrolig vakker. Og med en slik framførelse som trioen legger for dagen er lytteren langt inne i drømmeland etter bare noen sekunders lytting.
Soundet er melankolsk, behagelig og sensuellt. Melodiene er sterke og fester seg ved første gjennomlytting.
Tord Gustavsen har samarbeidet med SKRUK, Silje Neergård og Siri Gjære - og han har forvaltet disse erfaringene godt - og klart å skape seg sin helt egen musikk på "The Ground".

TORD GUSTAVSEN TRIO: "The Ground"
ECM 476 1938 (2004)
Spilletid: 60:11

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar