fredag 29. april 2005

Grasiøs jazz fra førstedamen


Seagull er blitt et variert og godt album der Karin Krog viderefører sitt samarbeid med den verdenskjente engelske komponisten og saksofonisten John Surman. Med seg på laget denne gang er i tillegg mangfoldige og dyktige Bergen Big Band.

Det er orginalmusikken av John Surman og Karin Krog som er denne platas store vinnere. Her finner man et knippe riktig så fine låter, med der vakre tittelkuttet "The Seagull" som et nyskapende og poetisk klangmaleri. Musikerne framfører dette stykket så man virkelig kan se den grasiøse fuglen sveve med snøkledde fjelltopper i bakgrunnen. Genialt!
Musikken på denne produksjonen holdes stort sett innenfor rammene for den tradisjonelle storbandlitteraturen. Og med en så dyktig og erfaren musiker som John Surman som leder for prosjektet, må albumet bli av det solide slaget.
Det er også imponerende å høre det fantastiske og delikatet trøkket storbandet har, selv i de mest disiplinerte kuttene. Det oser kvalitet av dette bandet, og Karin Krogs stemme er der den skal være - kledelig i forgrunnen.
Den norske jazzens førstedame er veldig i vinden for tiden. 16 februar 2005 ble hun dekorert med "Ridder 1. Klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden", for sin innsats for norsk og internasjonal jazz. Og " Seagull" er definitivt med på å bekrefte hennes posisjon både nasjonalt og internasjonalt.

KARIN KROG / BERGEN BIG BAND / JOHN SURMAN: "Seagull" Grappa Records GRCD 4212 (2005) Spilletid: 56:32

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar