torsdag 19. mai 2005

Stor musikalitet!


Tidvis er det så man glipper med ørene, for Lars Andreas Haug kan sitt tubaspill. Og maken til mangslungent jazz-spilleri på et så spesielt instrument, skal man lete lenge etter.

Men så er ikke alt bare gull og grønne melodilinjer, for det er på det snekkermessige plan det butter litt. Ikke alle av de 13 egene stykkene Haug har skapt, maner til like stor oppmerksomhet hele tiden. Umiddelbart er det tubaisten og ikke komponisten Haug som er platas store beholdning, selv om et pent knippe låter er både spennende og vakre.
En stor bukett blomster går også til Haugs medmusikanter på denne plata, som er med på å klanglegge musikken på en særs effektiv og spennende måte.
Lars Andreas Haug er en musiker utenom det vanlige, i og med at han har gjort seg kjent for et større publikum på et så vidt uvanlig instrument som tuba. Men med bakgrunn fra bl.a. Tri ó Trang og duo-samarbeidet med Come Shine-vokalist Live Marie Roggen har han vist sin store musikalitet og teknisk frapperende behandling av sitt instrument.

Om Vinterfjøs:
Om musikken på VINTERFJØS sier han selv:
- Plata er et resultat av gamle og nye låter, noen låter originalskrevet for besetningen, andre låter også brukt i andre band. Jeg hadde lyst til å lage en plate med tubaen som bærende melodiinstrument, uten at det skulle bli noen "se hva tubaen kan gjøre"-plate. Resultatet har blitt en plate med gjennomarrangerte komposisjoner av undertegnede, men med sterk musikalsk signatur av alle medvirkende.
Haugs medmusikanter er Mats Eilertsen, bass - Per Oddvar Johansen, trommer - Trygve Seim, sopransax - Rune Brodahl, horn - Flemming Aksnes, horn - Krisitin Skår Sørensen, horn og Tone Reichelt, horn

LARS ANSDREAS HAUG: "Vinterfjøs"
Curling Legs CLP CD 91 (2005) 
Spilletid: 50:56

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar