torsdag 30. juni 2005

Trommis-debut


Det er ikke hver dag en norsk trommeslager gir ut plate i eget navn. Når det først skjer er det som regel en glede å lytte til - også denne gangen.
Roger Johansen (33) har spilt med de fleste og de beste, eller hva med navn som Ole Paus, Karin Krog, Egil Kapstad, John Surman, Lars Jansson, Bodil Niska, Marie Bergman, Erik Bye, Lars Bremnes, Tungtvann, Iren Reppen og Mia Gundersen?

Allsidigheten i den erfaring han har skaffet seg gjennomsyrer debut-plata " Evening songs", der han har fått med seg navn som Jon Eberson, Atle Nymo, Marit Sandvik og Ole Morten Vågan.
For det er allsidighet på denne plata, både når det gjelder framførelse og ikke minst låt-snekring. For Johansen viser seg også frem som en solid komponist i de sju låtene han har det kreative ansvaret for.
Plata er meget godt gjennomarbeidet og spenner fra det innovative til de mer tradisjonelle vokalistiske jazz-låter. Kombinasjoner som gjør at det aldri blir kjedelig å lytte til Johansens "sanger".
Den lille innvending man kan ha til denne produksjonen, er at den ikke skiller seg nevneverdig ut fra andre plater i samme sjanger, likevel er dette en meget lovende debut som på alle måter bærer bud om flere og enda bedre album i tiden som kommer.

ROGER JOHANSEN: "Evening Songs"
Taurus Records TRCD 848 (2005)
Spilletid: 52:08

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar