torsdag 14. juli 2005

Genial kombinasjon


Dette er nær det perfekte samspill. Gitarist Jon Eberson er her sammen med en av jazz-Norges virkelige dyktige trioer - denne gangen forsterket med Per Oddvar Johansen på trommer.

Det tar ikke mange sekundene før delikate kombinasjoner ristes ut av lydkassene. Spesielt artig er det å høre de to blåserne, Torben Snekkestad på saksofon og tubaist og for anledningen trompetist (!) Lars Andreas Haug, i samspill med gitarguruen. Og med en ytterst opplagt Helge Lien bak de svarte og hvite tangentene, blir formidlingen av Ebersons musikk til en herlig opplevelse.
Musikken er fremkommet ved at tri ó trang bestilte musikk av Jon Eberson og forslo samtidig at komponisten selv skulle være med. I tillegg ønsket man større rytmisk fasthet og dermed ble Per Oddvar Johansen engasjert til å spille trommer. Og resultatet er av det sjeldent spennende og gode slaget.
Musikken er alt annet enn glatt og intetsigende. Det florerer av funky partier, fri-jazz-lignende strekk og vakker musikalsk poesi. Her har man altså ikke servert musikk for å tekkes massene. Konsentrert lytting vil dermed gi tilbake i mangfold. Krevende selvsagt, men utrolig artig og inspirerende å lytte til.


TRI Ó TRANG: "Plays Jon Eberson"
Curling Legs CLP CD 88 (2005)
Spilletid: 45:13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar