mandag 12. september 2005

Den lyriske Hofseth


Cellisten Øystein Birkeland og pianisten Håvard Gimse er meget sentrale i Bendik Hofseths nye plate "Itaka". En plate som gir melodisk skjønnhet til lytteren i fullt monn.

I følge Homer er Itaka navnet på den greske øya Odysseus lengter hjem til etter krigen i Troja. Ved denne gjenkomsten oppstår problemer. Her begynner historien rundt Bendik Hofset sin nye plate "Itaka".
Vi møter både saksofonisten og vokalisten Hofseth på denne plata. To uttrykksformer musikeren behersker til fulle. Ja vel, noen utpreget sanger er han ikke, men i denne formen for musikk er Hofseths stemme meget kledelig.
Lyrikken på "Itaka" spinner rundt myten med en nyskjerrighet som tekstforfatter Hofseth har all ære av. De er vel verd å gi ekstra oppmerksomhet når plata snurrer i spilleren, og når Hofseth har skrevet en enkel og nesten sart musikk til, sitter man igjen med en godbit som ikke er revolusjonerende, men som vitner om et meget dyktig håndverk, fin fantasi og innsikt.
En ekstra blomst går til de foran nevnte musikerne pluss Ray Phiri - vokal, Jacob Young - gitar, Hallgrim Brattberg - gitar, Mats Eilertsen - bass, Paolo Vinaccia og Nana Vasconcelos - perkusjon, samt Jan Bang som står for samples og diverse lydmakerier.

Bendik Hofseth om "Itaka":
"Itaka og Odysseus har vært utgangspunkt for en musikalsk reise; forhåpentligvis hjemover mot den enkle og personlige musikken og teksten; utenfor genrenes tvangstrøyer. Jeg har vispet det sammen med de jeg anser for å være knippe av mine favorittmusikere av idag. Jeg er veldig takknemlig for alt de bidrar med her."

BENDIK HOFSETH: "Itaka"
Grappa GRCD 4211 (2005)
Spilletid: 52:19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar