fredag 4. november 2005

Drømmer...


Dette er en stille debut-cd fra en klassisk jazzpianotrio. Her er det vakre klanger, der toner og akkorder får rom, i melodiske originalkomposisjoner godt innenfor den europeiske jazztradisjonen.

Musikken befinner seg i en rolig og behagelig atmosfære. Ikke en eneste stressende melodilinje krabber ut av høytalerne. For dette er musikk som bør nytes med lukkede øyne og vid åpne øreganger.
Det er alltid spennende med nye norske jazzmusikere. Og Olav Kallhovs skiller seg litt ut fra den vanlige jazz-debutat. Han setter klang og rom i fokus, noe som gjør "Into the Dream" til en ytterst vár og god opplevelse.
Nå skal det også sies at Kallhovd har med seg to ekstremt flotte musikere, som vet hva det vil si å skape stor musikk. Kollektiv fungerer denne trioen meget godt - så får det heller være at en eller to av komposisjonene ikke er av det mest spennende slaget.
Likevel er låtmaterialet som Kallhovd og Magnus Forsberg (ett spor) har skapt, av det meget fine slaget. Plata fungerer også som en helhet, der sporene naturlig glir over i hverandre, uten å lage for mye " kontrast-krøll" for den lyttende hjerne.
Olav Kallhovd har hatt med seg Jan Erik Kongshaug ved miksepulten, og atter en gang får man bare bekreftet Kongshaugs kvaliteter.
Trioen består av; Olav Kallhovd (piano) - Ole Marius Sandberg (bass) og Magnus Forsberg (trommer).

Olav Kallhovd Trio: "Into the Dream"
Acoustic Records ACR 9824 (2005)
Spilletid: 46:16

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar