onsdag 2. november 2005

Mesterlig avskjed"This Place" ble jazzmusikeren Sigurd Køhns siste album. Og resultatet er av det mesterlige slaget, der han har skapt spennende og vakre versjoner av Edvard Grieg, Finn Ludt og Geirr Tveitts musikk.
Samtidig viser også Køhn hvilken eminent tone-snekrer han var i fire egenkomponerte låter.

"This Place" er et instrumentalt jazzalbum, og Sigurd Køhns første rene jazzutgivelse siden han presenterte "More Pepper, Please" i 1996. Og selv om publikum måtte vente i ni år på dette albumet, var det verd ventetiden. Her møter vi en kvartett som sprudler, med lekne melodiske toner (ikke minst i Geirr Tveitts "A-Wooing"), med små, men du verden så fine rytmiske tildragelser.
Lydbildet er rent - uten fiksfakserier - og ytterst delikat. I tillegg har Køhn oppnådd kunststykket å integrere alle musikerne inn i et lydbilde som balanserer bortimot perfekt.
"This Place" er spilt inn med Sigurd Køhn Quartet, som bestod av: Sigurd Køhn på altsaksofon, Anders Aarum på flygel, Jens Fossum på bass og Andreas Bye på trommer.
Sigurd Køhn hadde planlagt å slippe albumet i midten av januar 2005, etter juleferien i Thailand med sin kone, sønn og gode venner. Slik skulle det ikke gå.
Sigurd og hans sønn Simen omkom i tsunamien som rammet 26. desember 2004.


SIGURD KØHN QUARTET: "This Place"
Køhn Records Kr1 (2005)
Spilletid: 43:05

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar