fredag 24. februar 2006

Bass-portrett


Dette er en cd med en rekke perler. Navn som Karin Krog, Laila Dalseth, Magni Wentzel, Harald Bergersen og Alfred Janson bringer alle gode vibber i musikkører rundt omkring.

Det er son er den største overraskelsen er kvalitet på disse mer eller mindre "private" opptakene av jazz-sendinger Erik Amundsen gjorde fra norsk radio. Her går det en haug med blomster til lydmann Björn Almstedt for et glimrende "rense-arbeid".
Erik Amundsen er en av norsk jazzhistories mest fremtredende bassister. Frem til han fikk hjernelsag i 2002 har han medvirket til en rekke innspillinger og dokumenterer også hans sentrale posisjon blant europiske bassister.
På denne dobbel-cd'en får lytteren oppleve Amundsens mangeårige samarbeid med gitaristen Jan Berger - og vi møter også en rekke utenlandske jazzmusikere, blant andre Bengt Hallberg og den amerikanske gitaristen Joe Cohn.
Platene viser også hvor tidløs Amundsens spill var. De første kuttene er hentet fra midten av 1950-tallet, mens platas siste kutt er spilt inn i 1999.
Musikken er av det smått legendariske slaget og vi hører blant annet; "Alone together", "How high the moon", "Satin Doll", "My funny Valentine", "Yesterdays" og "Laverne Walk".


ERIK AMUNDSEN: "Portrait"
Gemini Records Oslo Jazz Circle GMOJCD 9909/10 (2CD)
Spilletid: 150:29

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar