tirsdag 7. februar 2006

Magisk!


Av erfaring tok undertegnede plass i yndlingssofaen, dempet lyset og krabbet under pleddet.
Og igjen skjer det lille mirakelet. Varmen kommer - ikke bare fordi katta har krøllet seg rundt fotbladende til undertegnede, men i den duse atmosfæren musikken får lov til å utfolde seg i, skapes en riktig så god varme om hjertetrota.

Grunnen? Terje Isungset og Sidsel Endresens "Igloo".
Sært? Ja visst! - Herlig sært, men likevel så inderlig vakkert. For her er det naturens egne klanger som helt og holdent dominerer lydbildet. Isungsets mange underfundige is-kreasjoner som kan slåes og strykes på og Sidsel Endresens mer enn spennende stemme.
Det totale lydbildet maner fram kulden, varmen, fasettene og fargene i Isungsets instrumentarium - som er laget av is. Og til alt overmål er platen innspilt i - nettopp - en iglo!
Pionéren og avantgardisten Terje Isungset har musikalske røtter i både jazz, improvisasjon og folkemusikk, og har også lang erfaring i å jobbe visuelt gjennom scene- og dansekunst. De fleste kjenner ham som en energisk og nyskapende perkusjonist, men Isungset uttrykker også gjerne musikk gjennom munnharpe, stemmebruk; og som komponist.
Og denne gangen har Isungset skapt magi - enkelt og greit!
...om katta ble liggende? Selvsagt - katten er også et barn av naturen.

TERJE ISUNGSET: "Igloo"
All Ice 0601/Grappa (2006)
Spilletid: 43:23

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar