mandag 6. februar 2006

Spennende lydformat


Det kammermusiseres i det helt lille format på Morten Halles nye plate. Den dyktige saksofonisten blir denne gangen ledsaget av cellisten Svante Henryson og bassisten Anders Jormin.
Musikken som presenteres er dempet, har en nydelig balanse og gjennomsyres av lyrisk og dyktig håndverk.

Trio-formatet som Halle her har valgt er uvanlig, og gir lytteren en rekke gode grunner til å spisse ører. Klangfargene er spesielle og viser med all tydelighet at cello, saksofon og bass funger nydelig i samspill.
Musikken er nyskrevet og er faktisk så befirende enkel som plate-tittelen tilsier. Og enkel musikk kan være svært så kompleks. For det er spesielt spennende å lytte til hva de tre musikerne gjør ut av sine instrumenter. Instrumentalistene bygger opp under hverandre, både rytmisk og melodisk, slik at det ferdige resultatet blir homogent og lekkert.
Til tross for at Morten Halle har medvirket på en rekke plater og har vært sentral i det norske jazzmiljøet i årtier, er dette hans CD-debut i eget navn.
Cellisten Svante Henryson har blant annet sin bakgrunn i Oslo-filharmonien (som bassist!) og turnerte verden rundt med Yngwie Malmsteen.
Anders Jormin har et stort internasjonalt ry og har spilt sammen med blant andre Lee Konitz, Don Cherry, Jack deJphnette og John Surman.

MORTEN HALLE: "Ten easy pieces"
Curling Legs CLPCD 94 (2005)
Spilletid: 43:23

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar