onsdag 3. mai 2006

Lugnt!


Det svever noe behagelig ut gjennom høytalerne. Jan Lundgrens behagelige pianospill og Georg Riedels bass skaper på denne platen en usedvanlig lytterfølelse av ro og fred, noe også en annen svensk pianist i sin tid klarte; Jan Johansson.

Og denne platen kan definitivt trekkes som parallel til det arbeidet Georg Riedel og Jan Johansson gjorde for en liten mannsalder siden. Og Jan Lundgrens bidrag gjør på ingen måte skam på Riedels tidligere samarbeidspartner.
Nå er Riedel ikke bare kjent som en eminent bassist - og som medmusiker med den avdøde legendariske jazzpianisten - han er også en produktiv komponist. Og musikken er allemannseie - kanskje uten at alle helt er klar over det. Men tre ord burde være nok; Emil i Lønneberga!
Og naturligvis har Riedel og Lundgren satt av plass til både " Ida's sommervisa" og "Lille katt" på denne plata - begge hentet fra filmene om den lille og folkekjære lysluggen.
"Lockrop" er en fin plate - ikke revolusjonerende eller nyskapende - men rett og slett vakker. Skapt i den naturlig spennende krysningen mellom svensk folkemusikk og jazz.
God lytt!

JAN LUNDGREN / GEORG RIEDEL: "Lockrop"
Gemini Records GMCD 122 (2006) 
Spilletid: 56:22

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar